Kik vagyunk mi?

A hazai ‘craft’ sör bizniszben dolgozol?

Érkeztek már váratlanul, meglehetősen messziről, bringán, érdeklődő vendégeid?
Hallottad már lépcsőn cipők kopogását, csalódva megállapítva, hogy ‘csak’ két szexi, izzadt férfi bringás SPD cipőben?

Megvan ‘az a két bringás arc’?
Nos, azok lennénk mi!

Pár év kóstolgatás után arra jutottunk: Menne ez nekünk is.

A legzseniálisabb ötlet mindörökre férfiak között:
“Te haver, nyitnunk kéne egy bárt!”
VAGY
“Ne fogadjunk örökbe hetero élettársiba egy gyereket?”

Mi inkább nekiálltunk kideríteni, hogy is tudnánk craft söröket megszégyenítő minőséget gyártani, szerényen, otthoni körülmények között.

 

Spoiler?
Sikerült!

Jelenleg 4 állandó csappal várjuk a kiscsoportos hétvégi grillpartykon a vendégeket, receptjeink pedig már az aktuális, nemzetközi sörtrendeket követik.

Alapfilozófiánk: A ‘Craft’ Sör nem titok, nem verseny, hanem egy nagy család! Ha érdekel mitől olyan krémes a NEIPA-nk, vagy hogy a fenébe nem oxidálnak le a dobozolt/palackozott  söreink 9 hónap után se, kérdezz, és mi válaszolunk!

Nem a kutyák mérete számít a harcban, hanem a harc mérete a kutyákban!

A legjobb tanácsok amiket eddig kaptunk.

"Elején vagy és még nincs lehetőséged hőkontrollra? Ne variálj és használj Kveik élesztőket!"

Ezekkel a hőtűrő gazfickókkal a kezdeti, szobában erjesztett recepteinket kísértő észteres, pungens illatokat át is ugorhatod.

Attól, hogy a szobád ahol erjesztesz 18 celsius fokos, az erjedés, exoterm reakció révén simán megütheti a 22-24 celsius fokot is, és már jön a jól ismert ‘otthon főzött sörszag’.

"Vezesd a receptjeidet! Különben lutri az egész."

Kicsi energiabefektetés az elején, mindössze a recept alap paramétereit rögzíteni: milyen maláták %-ban, milyen komlók, mikor hány percre stb. (mi a Brewfather-re esküszünk!)

Nem hiszünk már benne, hogy az otthoni sör receptek nem reprodukálhatóak, gond nélkül újra főzünk bármit! – bár ehhez már nem árt azt is vezetni, hogy alakultak a batch-ek –

"Pakold ki a hűtőd és válts Corny KEG-ekre!"

Eszméletlen nagy különbség, ha KEG-re váltasz, a megfelelő hőkontroll után a második legnagyobb ugrás volt részünkre.

Gondolj rá egy, nagy üvegerjesztésként:
Egyben kiülepszik az aljára minden, amit a ‘pick up’ cső az első korsóval ki is szív és nem marad más hátra csak a tiszta, ‘craft’ főzdéket is simán megszégyenítő házi sör.

Lager-ek 20 nap alatt, erjedéssel együtt?
– a képen szereplő gazfickó is így készült –

"A mi söreink direkt ilyen alacsonyak ám PH-ban."

Mitől lesz igazán ‘pintable’ egy sör? Sokminden számít, de egy jól eltalált sörre a csúcsdíszt véleményünk szerint a precízen belőtt vég PH adja meg.

Ha volt szerencséd a lager-einkhez, ez adja nekik azt az varázslatos képességüket, hogy kettőt se pislogsz és már be is döntötted, miközben a nyelved már kívánja a következőt.

"Legjobb időpont KEG-ekre váltani? Téli szezon! Ott a terasz!"

Ha jó ideje főzöl már és unod az ‘üvegező bulikat’, de még nem állsz készen egy fullos ‘Kegarator’ építésére, várd meg a telet.

Veszel két KEG-et kezdésnek, kirakod a teraszra piknik csapokkal és meg is vannak a hűtött sörök!

Ha úgy ítéled meg nem a te világod, 5 perc alatt elviszi valaki hasonló tervekkel adok-veszekben.

Mentoraink

A hazai ‘craft’ sörfőzés éllovasai, első “Hűha!” élményeink sörfesztekről. A legkeményebb sörfőző hölggyel, aki mindig mosollyal fogad! – Pro Tipp: Ne próbáljatok meg segíteni a KEG fejjel, TI nem fogjátok tudni levenni, Szilvi simán és ez fájni fog 😀

Sose bánjátok meg ha lelátogattok hozzájuk, igazi pusztai vendégszeretettel fogadnak! Személyes nagy kedvenceink, söreik a ‘klasszikus-modern’ iskola díszpéldányai! A legtöbb ‘bottle shop’ polcain megtaláljátok őket, rekesszel is vegyétek!

Budapest legszélesebb csapolt sör kínálata – minden bizonyára? -, de vitathatatlanul a legjobban összeválogatott. Repüljetek rá a sörkóstolókra, ‘beer geek’ tételekre is!
Mindenki találhat szájízére valót, a konyha pedig zseniális!

A nemzetközi sörök lelőhelye, ‘bottle share’-k előtt mindig itt tankolunk fel, ha kipróbálnál pár külföldi tételt, ne is keress tovább! 
A legjobb sörök a világ minden tájáról, PRO TIPP: főzdénként lekóstolni, mit tudnak!

 

Segítsünk?

Van egy recepted, de valami még hiányzik?

Segítünk átbeszélni a részleteket, megismerve a technológiai korlátaidat és tanácsot adunk, miként tudjuk belőle a legjobbat kihozni.

Már kisüzemi sörfőző vagy, de van ami még kínai?

Vízkémia, krémes NEIPA-k? Cryo/T45/Whole leaf/T90 komlók? Enzym-ek, tartósító- és derítő szerek? 

Új komló típusok, kombinációk? Whirpool addition, FWH? 

Aromazyme? Brewtan B? Polyclar 730?

Ezek mind-mind segítenek, hogy söreid a következő szintre emeld. Kérdezz és segítünk!

Érdekel miben ügyködnek külföldön?

Ujjaink folyamatosan a sörpiac pulzusán, előbb nyúlunk egy külföldi sörfolyóirathoz (bizony, vannak), mint a mobiljainkhoz (vagy a Bibliához :D)

Üljünk le egy sörre és mesélünk pár érdekes sörstílusról, ha jól tudunk helyszínt választani, rá is kóstolunk – utóbbi csak is kizárólag a Beerselection lehet, mi más? –

GYakori kérdések

Összeszedtük leggyakoribb kérdéseiteket!

Hogy könnyebb legyen nektek, és egyszerűbb nekünk.

Hol vásárolhatom meg a söröket?

Otthoni operáció révén, hivatalosan nem árusítjuk a söreinket, ha valami az aktuális csaplistából érdekel, dobj egy üzenetet és megnézzük mit tehetünk.

Miért hiányoztok a hazai sörversenyekről?

Inkább azok véleményére adunk akik példaképeink, így söreinket leginkább a hazai ‘craft’ főzdés körökben pörgetjük.
Célunk, hogy collab-okban vehessünk részt, megismerve a nagyipari főzés csínját bínját.

Nem főzünk egy közöset?

Semmi akadálya! Dobj egy üzenetet és átbeszéljük pontosan miben gondolkodsz, és hol állunk meg kettőnk receptjei között.

Ez egy otthoni sörfőző operáció, nem egy profit orientált üzlet! Célja kizárólag recept gyűjtemény előállítása, valamint kapcsolatépítés.

Ha bérfőzésén gondolkodsz, de még nem állt teljesen össze a recept, akár ha még elképzelésed sincs hogy tudnád a tripla málnás vaniliától lucskos pastry sour-od előállítani, mi vagyunk az embereid!

‘Pilot’ rendszerünkön 1 hónap alatt előállítunk bármilyen elképzelés alapján  söröket (értelmes keretek között :P), ezt segítünk ‘átvinni’ a ti főzőberendezéseitekre, ez a recept utána a tiétek!